Середа, 24.04.2024, 11:33

  

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 25 » Біографія
16:03
Біографія

Скоромна Тетяна Юріївна народилась 12 травня 1985 р. в с.Залізнячка Катеринопільсько району Черкаської області.

Навчалася у Залізняцькій та Єрківській ЗОШ, а з 1999 року - у Шевченківській школі-інтернаті мистецтв і народних ремесел, де закінчила 11 класів загальноосвітньої школи, 7 класів образотворчого мистецтва та 3 класи театрального мистецтва.

У 2002 році вступила до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на спеціальність „Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво". Навчалась у відомих черкаських художників - Бондаря І.І, Клименка В.І., Фізера І.В.

Брала участь в університетських виставках, виставках в Черкаському національному музеї. У 2004 році зайняла І місце у конкурсі з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва між студентами вищих навчальних закладів.

Палке бажання вчитися у Львові спонукало після закінчення 3 курсу залишити Черкаси і вступити до Львівської національної академії мистецтв, кафедра сакрального мистецтва (іконопис).

У 2006 році стає членом мистецького об'єднання „Кактус”, що спонукає до участі у виставках у містах Львів, Київ, Трускавець, Дрогобич та подорожам по Україні. Під час навчання займається реставрацією пам'яток архітектури та церковної культури у місті Дрогобич.

У 2011 році отримала диплом з відзнакою. Зараз живе та працює у м.Львові. Продовжує працювати над створенням ікон та картин релігійної тематики. Серед напрямків роботи – станковий іконопис, монументальний розпис, фреска, реставрація ікон та творів мистецтва, мозаїка, мікромозаїка. Ікони, в основному, виконані у стилі давньої української ікони, традиційної гуцульської ікони на склі, книжкової мініатюри. Матеріали для ікон – дошки, левкас, темпера, картон, скло, полотно. Займається дослідженням напрестольних  хрестів.

Тетяна є постійним учасником міжнародних пленерів та ярмарок, спів організатором Міжнародної літньої іконописної школи (с.Лаврів, Старосамбірський район, Львівська область), викладачем кафедри церковного мистецтва при Катехитичному інституті (м.Дрогобич), член комісії з питань церковного мистецтва та архітектури Самбірсько-Дрогобицької єпархії (м.Дрогобич).

Переглядів: 516 | Додав: Antonina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz